Participă și tu la preselecția regională FameLab și fii unul dintre câștigători

Science FameLab International

Preselecția regională a concursului FameLab Timișoara va avea loc la Universitatea Politehnica Timișoara, în data de 12 aprilie 2019, incepand cu ora 11:00, în Sala Polivalentă din clădirea Bibliotecii UPT (Blvd. Vasile Pârvan Nr. 2B). FameLab 2019, cel mai important concurs internațional de comunicare a științei pentru public, cu finanțare britanică, este deschis tuturor studenților și cercetătorilor de peste 19 ani, care studiază sau lucrează în inginerie, medicină, tehnologie, biologie, chimie, fizică sau matematică.

Fiecare concurent FameLab trebuie să prezinte în cel mult 3 minute un subiect din știință la alegere, iar prezentarea trebuie să fie distractivă, originală, să aibă rigurozitate științifică și să capteze atenția publicului neavizat. Prezentările concurenților sunt evaluate de un juriu în baza a trei criterii: conținut, claritate și carismă.

Participarea la selecțiile regionale din cadrul competiției FameLab 2019 se face în cadrul evenimentelor de selecție, care vor avea loc pe parcursul lunii aprilie în orașele București, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș și Iași.

Detalii despre locurile de desfășurare și programarea evenimentelor de selecție veți putea găsi pe pagina proiectului de pe website-ul British Council Romania: https://www.britishcouncil.ro/famelab.

În urma preselecțiilor vor fi selectați concurenții pentru finala națională, care vor beneficia și de un masterclass de comunicare susținut de specialiști din Marea Britanie și România.

Marele premiu pentru câștigătorul FameLab Romania este o săptămână în Marea Britanie, la Cheltenham Science Festival, unde va participa în finala FameLab International alături de câștigători din alte 29 de țări.

În plus, reprezentantul FameLab Romania în finala internațională va beneficia și de un premiu de 500 de euro, acordat de Asociația pentru Educație și Stiința Hermann Oberth, partener de 10 ani al competiției FameLab. 

Domeniul academic, Generale , , , ,

Pin It on Pinterest