Organizația Studențească “Traian Lalescu”

https://cospol.upt.ro/wp-content/uploads/2017/09/ostl.png

Organizația Studențească “Traian Lalescu” a fost înființată în anul 1990 sub numele de Sindicatul Liberal Studențesc din Facultatea de Construcții din Timișoara – SLSFC, iar în 2010 numele a fost schimbat în Organizația Studențească “Traian Lalescu”, așa cum o știm și astăzi. Activitatea acestei organizații este axată pe reprezentarea studenților din Facultatea de Construcții din cadrul Universității Politehnica Timișoara. Aceasta este o organizație non-partizană și non-profit, al cărei scop este apărarea și promovarea drepturilor și intereselor studenților prin toate mijloacele de care dispune. Reprezentarea se face atât la nivel de facultate, prin reprezentanții de an sau studenții consilieri, cât și la nivel de universitate, prin studenții senatori. Această organizație a promovat încă de la înființarea sa interesele studenților, oferindu-le posibilitatea de a evolua pe plan personal, dar și de a-și dezvolta capacitatea de a lucra în echipă. Pe lângă reprezentarea studenților, organizația facilitează și posibilitatea studenților de a se întâlni și de a se detașa de viața cotidiană prin activități sportive, culturale, distractive.

Organizația Studențească “Traian Lalescu” este membră a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este federația studențească cu cel mai mare număr de organizații studențești membre, având o răspândire în toate centrele universitare din țară și care reprezintă și studenții români la nivel internațional, fiind membră a European Students’ Union (ESU).

Principalele obiective sunt: să ofere studenților din Facultatea de Construcții posibilități de implicare activă în organizație sau în diverse activități organizate de Organizația Studențească ”Traian Lalescu”; să organizeze activități adresate studenților din Facultatea de Construcții din Timișoara, utile în dezvoltarea profesională și personală; să creeze un cadru de colaborare între studenții din Facultatea de Construcții din Timișoara și cei din alte centre universitare; să creeze un cadru de colaborare între mediul academic, studenți și mediul de afaceri de profil. Organizația Studențească “Traian Lalescu” este membră a Convenției Organizațiilor Studențești din Politehnică (COSPol).

Pin It on Pinterest