Organizația Studențească “Traian Lalescu”

https://cospol.upt.ro/wp-content/uploads/2017/09/ostl.png

Organizația Studențească “Traian Lalescu” a fost înființată în anul 2010, dorind a avea o activitate axată pe reprezentarea studențiilor din Facultatea de Construcții din cadrul Universității Politehnica Timișoara, constituindu-se în baza unei libere asocieri a studenților din facultate. Aceasta este o organizație non-profit, al cărei scop este apărarea și promovarea drepturilor și intereselor studenților din Facultatea de Construcții din cadrul UPT, prin toate mijloacele de care dispune. Reprezentarea se face atât la nivel de facultate, prin reprezentanții de an sau studenții consilieri, cât și la nivel de universitate, prin studenții senatori.

O.S.T.L este membră a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este federația studențească cu cel mai mare număr de organizații studențești membre, având o răspândire în toate centrele universitare din țară și care reprezintă și studenții români la nivel internațional, fiind membră a European Students’ Union (ESU).

Organizația Studențească “Traian Lalescu” a promovat încă de la înființarea sa interesele studenților, asigurând o cât mai bună implementare a învățământul centrat pe student. Având în vedere că studenții facultății nu au foarte multe puncte în comun în ceea ce privește pregătirea lor profesională, au ocazia ca în cadrul organizației să găsească puncte comune pe plan personal și să se ajute unii pe alții în dezvoltarea lor, așa cum zice și motto-ul ligii: „Prin comunicare ne construim viitorul, cărămidă cu cărămidă”. Pe lângă reprezentarea studenților, organizația facilitează și posibilitatea studențiilor de a se întâlni, relaxa, colabora și de a se dezvolta pe plan personal și profesional în cadrul proiectelor.

Pin It on Pinterest