Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare

https://cospol.upt.ro/wp-content/uploads/2017/09/ligaac.png

Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) este o organizație studențească ce reprezintă interesele studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare, și îi susține în viața socială și culturală. Înființată în anul 1990, Liga AC s-a dezvoltat de la an la an tot mai mult.

Anual, Liga AC organizează proiecte demne de remarcat. Printre cele mai mari regăsim LigaAC LABS, ce constă într-o serie de laboratoare dedicate studenților dornici să își pună în aplicare cunoștințele dobândite în facultate. Un proiect-concurs care vine în sprijinul studenților și elevilor pasionați de domeniul IT&C este iTEC – iT Engineering Contest. Acesta a fost despărțit în două mari proiecte, iTEC și RoboTEC.

Unul din principalele obiective ale organizației este informarea studenților. În acest scop, Liga AC menține o legătură constantă cu facultatea, profesorii, companiile din domeniu, media, dar și diverse organizații din Timișoara sau de la nivel local. Implicarea în promovarea centrului universitar și a orașului Timișoara a dus la dezvoltarea altor două proiecte: Comoara Ligii AC, care se adresează studenților din țară. Cel mai vechi proiect al Ligii AC, ISWinT- International Student Week in Timisoara –  se adresează studenților din toată lumea și a ajuns la cea de-a XXIII-a ediție; este de asemenea cel mai mare festival studențesc din Europa de Sud-est. Chess Contest este dedicat studenților pasionați de bine-cunoscutul joc de strategie și în fiecare an universitar reunește participanți din întreaga țară. Pe partea umanitară, am dat naștere proiectului Prichindel, prin intermediul căruia donăm jucării, dulciuri și haine copiilor defavorizați din centre dar și familiilor cu nevoi speciale.

Liga AC se implică și în viața social-culturală, fiind membru fondator Timișoara – Capitală Culturală Europeană și membră a Fundației Județene pentru Tineret Timiș (FITT). Totodată este și membru fondator al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și al Convenției Organizațiilor Studențești din Politehnică (COSPol), pentru a reprezenta interesele studenților atât la nivel local cât și național.

Pin It on Pinterest