Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare

https://cospol.upt.ro/wp-content/uploads/2017/09/ligaac.png

Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) este o organizație studențească ce reprezintă interesele studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare. Înființată în anul 1990, Liga AC s-a dezvoltat de la an la an tot mai mult, susținând și viața socială, dar și pe cea culturală a studenților.

Anual, Liga AC organizează proiecte demne de remarcat. Printre cele mai mari regăsim Liga AC LABS, ce constă într-o serie de laboratoare dedicate studenților dornici să-și pună în aplicare cunoștințele dobândite în facultate. Un proiect-concurs care vine în sprijinul studenților și elevilor pasionați de domeniul IT&C este iTEC – iT Engineering Contest. Concursul internațional, de tip hackathon, organizat de Liga AC, este UniHack și se adresează studenților și elevilor pasionați de rezolvarea problemelor civice. Cel mai vechi proiect al Ligii AC, ISWinT- International Student Week in Timisoara – se adresează studenților din toată lumea și este cel mai mare festival studențesc din Europa de Sud-Est.

Unul din principalele obiective ale organizației este informarea studenților. În acest scop, Liga AC menține o legătură constantă atât cu reprezentanții din conducerea Facultății de Automatică și Claculatoare și ai Universității, cât și cu reprezentanții companiilor din domeniu IT și nu numai, care sunt alături și sprijină organizația în realizarea proiectelor an de an. Comunicăm constant cu zona media, dar și cu diverse organizații din Timișoara sau de la nivel național.

Liga AC se implică și în viața social-culturală, fiind membru fondator Timișoara – Capitală Culturală Europeană și membră a Fundației Județene pentru Tineret Timiș (FITT). Totodată este și membru fondator al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și al Convenției Organizațiilor Studențești din „Politehnica” (COSPol), pentru a reprezenta interesele studenților atât la nivel local cât și național.

Pin It on Pinterest