Asociația de la 4

https://cospol.upt.ro/wp-content/uploads/2017/09/a4-e1512373602681.png

Asociaţia de la Patru (A4) este organizaţia non-guvernamentală şi non-profit a studenţilor Facultăţii de Arhitectură din Universitatea Politehnica Timişoara. Cunoscută datorită proiectelor cu caracter social-cultural pe care le organizează, a conferinţelor, expoziţiilor, workshop-urilor, training-urilor, concursurilor şi activităţilor de destindere realizate pentru studenţii arhitecţi, A4 devine o entitate ce promovează o educaţie alternativă celei academice. Odată cu vechimea Asociaţiei creşte şi aria de influenţă a acţiunilor noastre, conturând în prezent proiecte care rezonează şi pentru cei din afara nişei.

Organizația non-guvernamentală în cauză îşi propune să reprezinte interesele şi drepturile studenţilor Facultăţii de Arhitectură din Universitatea Politehnica Timişoara, să dezvolte competenţele profesionale şi calităţile personale ale studenților facultății şi să contureze identitatea acestora. De asemenea, se angajează la responsabilizarea faţă de fondul construit şi construibil, a studenţilor arhitecţi şi nu numai.

Asociația de la Patru (A4) invită la dialog între studenți, corpul didactic și administrația universității, precum și la dialog și colaborare între studenți, indiferent de domeniul de studiu. A4 miltează pentru proiecte studențești multidiscplinare care să coaguleze și să formeze o conștiință studențească colectivă în Timișoara.

Primele manifestări ale ceea ce un an mai târziu, purta numele de Asociaţia de la Patru, au avut loc în toamna anului 2009, când se coagulează un grup de studenți dornici de a exprima un punct de vedere comun. Unul dintre primele evenimente A4, Manifestul Urban de comemorare a 20 de ani de la Revoluția din 1989, marchează timp de o săptămână, strada Alba Iulia şi deschide seria acţiunilor A4.

 

Pin It on Pinterest