Modificarea modalității de acces a studenților în căminele din cadrul Complexului de Cazare al UPT

Acces în căminele UPT

După cum probabil știi, în această perioadă au fost instalate noi echipamente pentru accesul în căminele ce fac parte din Complexul de Cazare al Universității Politehnica Timișoara. Astfel, după finalizarea lucrărilor, se va putea intra în incinta acestora NUMAI cu cardul de student UPT (cardul de acces la Bibliotecă).

În acest context, COSPol îți pune la dispoziție un mic ghid despre ce trebuie să faci în cazul în care nu ai card/ai cardul expirat/faci parte din altă categorie și ești cazat/ă în cămin.

 

 1. Nu ai card?

Ce ai de făcut este să mergi la Biblioteca Centrală a UPT  (valabil pentru toți studenții, inclusiv pentru cei de la alte universități, dar și pentru persoanele casnice sau sportivi), respectiv Rectorat (în cazul angajaților UPT, care sunt cazați în cămine), pentru a ți se emite cardul, în funcție de statutul tău (student/angajat/extern), și pentru a fi setată perioada de valabilitate a acestuia, precum și permisiunea de acces în cămin.

 

 1. Ai card, dar este expirat

Tot ce trebuie să faci este să mergi la Biblioteca UPT pentru prelungirea valabilității acestuia(valabil doar pentru studenții UPT).

 

 1. Faci parte din alte categorii de persoane, care au carduri, dar care nu au acces non-stop la Bibliotecă Centrală a UPT (studenți externi, persoane casnice, sportivi)

Atât studenții externi, cât și persoanele casnice sau sportivii  trebuie să meargă la Biblioteca UPT pentru setarea permisiunii de acces în cămin.

 

 1. Ai card actualizat și acces non-stop la Bibliotecă

În acest caz, nu trebuie să faci absolut nimic, ci doar să te bucuri de facilitățile de care beneficiezi.

 

De asemenea, ținem să îți reamintim că trebuie să ai carnetul de student vizat la zi pentru a putea desfășura toate activitățile descrise anterior.

În final, COSPol îți recomandă ca, în funcție de categoria din care faci parte, să urmezi pașii corespunzători cu celeritate, pentru a putea benefica cât mai repede posibili de noile facilități.

Domeniul social , , ,

3 comentarii în “Modificarea modalității de acces a studenților în căminele din cadrul Complexului de Cazare al UPT

 1. Modificările astea ridica niste semne de întrebare. De ce dintr-odata e nevoie de acces printr un card la care nu are acces toata lumea in mod normal(studenti la vest)? De ce nu s au reutilizat dispozitivele vechi de acces si a fost nevoie de investitii noi? Ce câștiguri aduce faptul ca acum putem intra cu acest card de la biblioteca?

  1. 1)Ideea de bază a schimbării sistemului de acces în căminele din cadrul Complexului de Cazare al UPT rezidă în dorința de a oferi studenților posibilitatea să aibă acces la cât mai multe din facilitățile oferite de universitate prin intermediul unui singur card.

   2)Indiferent de categoria din care face parte o persoană (cu excepția angajaților UPT), Biblioteca Centrală a UPT este locația principală pentru perfectarea și activarea cardurilor. Prin urmare, nu considerăm că metoda este una anormală.

   3)Reutilizarea dispozitivelor vechi nu era oportună prin prisma faptului că specificațiile tehnice ale acestora nu permiteau implementarea noilor funcționalități destinate accesului în căminele UPT-ului.

 2. Principalul dezavantaj adus de noul sistem este faptul ca trebuie sa scot cardul din portofel de fiecare data cand vreau sa intru in camin , altfel cititorul identifica greșit cardul(e.g. Card bancar, card ratt etc). Vechiul sistem, sistemul RATT si altele permit „validarea” direct cu portofelul, indiferent cate carduri mai am pe lângă.

  Se mai poate lucra la aspectul acesta?

Comentariile sunt oprite.

Pin It on Pinterest