Dezbateri privind desfășurarea anului universitar 2020 – 2021

Din moment ce pandemia de COVID-19 reprezintă în continuare un risc pentru toată lumea, anul universitar 2020-2021 nu se va desfășura în maniera obișnuită. Astfel, în ultimele trei săptămâni, în cadrul comunității academice a Universității Politehnica Timișoara, s-au propus și dezbătut diferite scenarii privind desfășurarea în condiții de siguranță a activității academice în anul universitar 2020-2021.

Organizațiile studențești din UPT au consultat studenții reprezentanți din fiecare facultate cu privire la modul de desfășurare a anului universitar următor. Ulterior, a avut loc o întâlnire între președinții organizațiilor studențești, studentul reprezentant în Consiliul de administrație și rectorul UPT pentru a discuta respectivele scenarii și măsurile propuse. Conform legislației în vigoare (OUG nr. 141 din 19.08.2020), modul de derulare a anului universitar 2020-2021 trebuie aprobat de Senatul universitar. Astfel, în data de 10 septembrie 2020 va avea loc ședința Senatului UPT în acest scop.

Desfășurarea anului universitar viitor va influența și procesul de cazare în căminele UPT. Măsurile se vor concretiza după ce o decizie este adoptată de Senatul UPT. În această perioadă s-au așteptat prevederi privind organizarea anului universitar și a cazării de la cele două ministere implicate (Ministerul Educației Naționale și Ministerul Sănătății). Având în vedere că niște prevederi concrete au întârziat să apară, a existat mereu posibilitatea ca măsurile adoptate în cadrul Universității Politehnica să sufere modificări. Într-un final, autoritățile au transmis câteva prevederi însă acestea sunt pe alocuri vagi și nu oferă soluții concrete la problemele ce pot apărea în stabilirea desfășurării noului an universitar (Ordinul nr. 5.487/1.494/2020).

De îndată ce măsurile privind desfășurarea activității în anul universitar viitor sunt concretizate, vom transmite toate informațiile necesare pe pagina de Facebook și pe site.

Generale

Pin It on Pinterest