Cursuri remediale de matematică pentru studenții din anul I

Departamentul de Matematică din cadrul UPT organizează, pentru studenții din anul I, un curs remedial de matematică, de tip seminar, care are ca scop recapitularea părților de materie din liceu, strâns legate de specificul disciplinelor de matematică predate la facultate. 

Cum se realizează selecția pentru cursul remedial?

Selecția pentru cursul remedial se realizează printr-un test inițial (în primele două săptămâni de școală, la seminarul de algebră, respectiv analiză se va face o trecere în revistă a noțiunilor elementare din liceu ce vor fi folosite în facultate, iar în săptămâna a 3-a va fi un test inițial).

Când începe cursul?

Cursul va începe din săptămâna a 4-a, fiind trecut separat în orar.

Cât durează cursul?

7 săptămâni (6/7 întâlniri a câte 2 ore cu același cadru didactic).      

Cum se finalizează cursul?

Cursul se finalizează printr-un test final.

Cum îi ajută concret pe studenți să promoveze activitatea pe parcurs (seminarul)?

Pentru prezența integrală la cele 6/7 cursuri studentul primește 1 punct (pentru x prezente punctajul va fi x*1/numărul total de cursuri). 

Pentru o notă >= 8 la testul final, studentul mai primește încă 1 punct. 

Aceste puncte se adună la nota obținută atât la seminarul de analiză matematică, cât și la cel de algebră (ex. un student care acumulează 2 puncte la cursul remedial și are la seminarul de algebră 3 puncte, va promova seminarul de algebră cu nota 5.00).​

Care este bibliografia?

Bibliografie: Cristian Lăzureanu, Ghid de recapitulare a cunoștințelor fundamentale de matematică din liceu, Ed. Politehnica Timişoara, 2010, ISBN: 978-606-554-165-8

Generale, Noutăți COSPol

Pin It on Pinterest